گوشگیر چهار پله بنددار کاناسیف مدل QuadBlock
نسبت کاهش نویز گوشی ایمنی بنددار کاناسیف 25 دسیبل با طولی برابر با 3 سانتیمتر و با طراحی چهار پله, محافظت بسیار مناسبی از گوش در کارگاهای صنعتی, ساختمانی و نجاری میباشد.
مشخصات فنی محافظ گوش (Canasafe QuadBlock):
• گوشی چهار پله طراحیشده جهت انواع کانالهای گوش
• ساختهشده از پلیمر بسیار نرم و راحت
• بدون ایجاد حساسیت برای پوستهای حساس
• طراحیشده برای ماندگاری طولانیمدت داخل گوش
• دارای رنگ موثر جهت بازرسی از فواصل دور
• میزان کاهش صدا: NRR: 25dB
• استاندارد: ANSI S3.19 - 1974 Class A
سروصدای بالا یکی از عوامل زیانآور محیط کار است که به دلیل تاثیر منفی فیزیولوژیکی، روحی، روانی و اجتماعی بر روی انسان بهعنوان یکی از مهمترین عوامل زیانآور، محیط کار بهحساب میآید. ازجمله اثرات منفی این عامل زیانآور تاثیر آن بر روی حس شنوایی (گوش) است. با توجه به اینکه، حس شنوایی انسان بر گفتار و زبان، پردازشهای رفتاری و شخصیتی هنجار در جامعه، یادگیری و توانایی ارتباط با محیط در ارتباط مستقیم است، یکی از مهمترین حواس بدن و سرمایه وجودی انسان به شمار میرود و مهمترین دروازهای است که انسان از طریق آن وارد دنیای اطراف خود میشود، بنابراین لازم است انسان در حفظ آن کوشا باشد. برای محافظت از این حس شگفتانگیز و مهم لازم است بهموازات پیشرفتهای تکنولوژی و ایجاد آلودگی صوتی، تدابیری اندیشیده شود. یکی از این تدابیر که سهل و سادهترین روش برای حفاظت شنوایی است استفاده از گوشیهای محافظ ایمنی میباشد که استفاده از آن برای حفظ سیستم شنوایی در محیط کار پر سروصدا ضروری است. گوشیهای ایمنی مانعی بین منبع تولید صدا و گوش ایجاد میکند. درصورتیکه در کاربرد آنها طریقه استفاده صحیح و نکات بهداشتی رعایت نشود نه تنها سیستم شنوایی افراد را محافظت نمیکنند بلکه میتوانند ضررهای جبرانناپذیری به این بخش مهم وارد کنند.
● انواع گوشیهای حفاظتی
گوشیهای حفاظتی را به چند دسته تقسیم میکنند. هرکدام از انواع مختلف این گوشیها دارای مزایا و معایبی هستند که آنها را از یکدیگر متمایز میسازد. بدیهی است که نمیتوان به اطمینان از یک وسیله خاص بهعنوان بهترین نوع یادکرد بلکه انتخاب نوع وسیله حفاظتی گوش باید با توجه به شرایط و عوامل محیط کار انجام گیرد.
● ایرپلاگ (EarPlag)
این گوشی طوری طراحی و ساختهشده است که در مجرای خارجی گوش قرار میگیرد. این نوع حفاظ گوش، بهطورمعمول ارزانقیمت و دارای دوام کوتاه و محدود بوده و انواع یک بار مصرف تا استفاده چندماهه آنها وجود دارد. معروفترین آنها از جنس لاستیک، اسفنج فایبرگلاس، اسفنج وینیل است. پلاگ ها را بهطورکلی در سه دسته طبقهبندی میکنند: Custon-molded Type، Formable Type، Pre-molded Type
▪ حفاظهای نوع Formable
این نوع پلاگ ها یک بار مصرف بوده و پس از هر بار مصرف دور انداخته میشوند. مواد سازنده این نوع پلاگ ها شامل فایبرگلاسهای خیلی ظریف، پنبه آغشته به واکس و پلاستیکهای قابل انبساط است. این پلاگ ها قابل شکل گرفتن برای هر مجرا میباشند. در موقع شکل دادن، دستها باید تمیز باشند. اگر دستهای فرد کثیف باشند اجسام خارجی میتوانند به درون گوش وارد شوند.
▪ حفاظهای نوع Custon-molded
این نوع پلاگ ها، حفاظهای شکلپذیری هستند که هر فردی متناسب با مجرای گوش خود به آنها شکل داده و از آنها استفاده میکند.
▪ حفاظهای نوع Pre-moldedaural insert
ماده سازنده این پلاگ ها بیشتر سیلیکون نرم، لاستیک یا انواع پلاستیکها است. این پلاگ ها طوری طراحی میشوند که با انواع گوناگون مجرای گوش ازلحاظ شکل و اندازه متناسب باشند.
● پلاگ های غیرخطی nonline earplug
این پلاگ ها بیشتر در عملیات نظامی و جبهههای نبرد بهکار میروند و دارای منافذ کوچکی به قطر ۵ میلیمتر میباشند و قادرند گوش را از شدت صداهای انفجار محافظت کنند. درعینحال صداهای با شدت پایین مانند صداهای مکالمه را از خود عبور میدهند. این پلاگ ها، گوش را از صداهای انفجاری با فرکانس پایین (انفجارهای ناشی از بمباران) بهتر محافظت میکنند.
● ایرماف (Ear Muff)
این گوشی که رایجترین وسیله حفاظتی در محیط کار صنعتی محسوب میشود از دو پوسته صلبی بافرم نیم کرده و یا شکلهای مشابه غیرمنظم تشکیلشده که توسط یک تسمه فلزی در مقابل گوش قرار میگیرد. در محل تماس پوستههای فوقالذکر با سر یک لایه نرم و انعطافپذیر قرار میگیرد که در پیرامون لاله گوش کیپ میشود این نوع گوشیها دارای اجزای اصلی هستند که عبارتاند از:
- فنجانک (Cup) که از پوستههای سفت به فرم نیم کره یا اشکال دیگر تشکیلشده است.
- بالشتک (Cushion) دارای لایه لاستیکی و انعطافپذیری است که پیرامون لاله گوش قرار میگیرد.
فنر (Headband)
دو فنجانک را در دو طرف گوش ثابت نگه میدارد.
● کلاه محافظ Helmet
این وسیله از یک کلاه محافظ که قسمت اعظم سر را میپوشاند، تشکیلشده است. این وسیله حفاظتی گوشی از قدیمیترین، عجیبترین و گرانترین وسیله فردی محسوب میشود. عملکرد آکوستیکی آن نیز تاکنون چندان متفاوت و برتر از گوشیهای محافظ نبوده است، استفاده از آن تنها بهعنوان یک محافظ، چندان معقول به نظر نمیرسد اما اگر حفاظت سر مطرح باشد میتوان از آن بهعنوان یک محافظ در مقابل صدا یادکرد.
Semi insert یا Partical insert این واژهها شامل گروهی از وسایل حفاظت شنوایی بوده که درواقع ترکیبی از پلاگ و گوشی حفاظتی است. یعنی قسمت اصلی و فعال آن شبیه پلاگ (توپی) است که در داخل مجرای گوش قرار میگیرد. اما قسمتی از آن نیز بیرون از گوش واقعشده و توسط یک نوار نگهدارنده بر روی سر نگهداشته میشود.
● محافظهای فعال (Active Protectors)
منظور از محافظهای فعال آن دسته از وسایل حفاظتی است که کاهش تراز صدا در آنها به کمک ترکیبی مناسب از عناصر الکترونیک صورت میگیرد. به وسایل مذکور جاذبههای الکترونیک نیز گویند. این وسایل به دلایل مختلف هم چون گرانی، حجیم بودن، وابستگی زیاد به فرکانس و ... کاربرد زیادی ندارد. برای کاربرد زیاد دو نوع گوشی ایرماف و ایرپلاگ در صنعت و استفاده بهینه و بالا بردن کارایی این دو محافظ شنوایی لازم است موارد زیر در استفاده از آنها رعایت شود.
● طریقه استفاده از گوشی رو گوش (ایرماف):
- صفحات گوشی را از داخل صفحات نگهدارنده بیرون بکشید و مطمین شوید بالشتکها و نمگیرها بهطور صحیح روی گوشی فیکس شدهاند.
- رکابهای فلزی را در امتداد نوار نگهدارنده تا آخرین حد بیرون بکشید.
- رکابها را به داخل بلغزانید تاباند نگهدارنده بهآرامی روی سر بنشیند. قرار گرفتن لایه ضخیم مو یا موارد دیگر زیر بالشتک تاثیر حفاظت شنوایی آن را کاهش خواهد داد.
- قابهای گوشی را روی گوشی ثابت کنید به این صورت که فلش یا علامت Top برای ثابت شدن بهتر سمت بالای گوشی باشد و هد باند را بهطور دقیق بر روی سر قرار دهید.
- از گوشی خودتان بهدرستی مراقبت کنید و بعد از استفاده در هوای خنک و خشک بهدوراز تابش مستقیم نور خورشید قرار دهید و زمانی که از گوشی استفاده نمیشود باید با مایع آب و صابون و آب ولرم شسته شود و بههیچوجه نباید از مواد حلال و تمیزکننده استفاده شود.
- در صورت مفقود یا خراب شدن گوشی یا اجزای گوشی بهسرعت برای تعمیر یا تعویض گزارش کنید.
● طریقه استفاده از گوشی داخل گوش (ایرپلاگ):
- ابتدا بند گوشی را در جای خود محکم کنید.
- گوشی را در داخل گوش قرار دهید.
- با یک دست لاله گوش را بهطرف بالا و خارج بکشید و با دست دیگر گوشی را بهآرامی با حرکت چرخشی به داخل کانال گوش بفرستید.
- گوشی باید طوری قرار گیرد که حداکثر حفاظت خوب و مطمین را فراهم سازد و برای خارج کردن گوشی، لاله گوش را به همان ترتیب قبلی گرفته و با حرکت چرخشی، گوش را خارج کنید.
- به دلیل اینکه در زمان قرار دادن و خارج کردن سریع گوشی میتواند باعث صدمه به پرده گوش (پرده صماخ) شود بنابراین لازم است حرکت چرخشی در زمان قرار دادن و خارج کردن گوشی رعایت شود.
- گوشیها باید بهطور مرتب تمیز شوند و برای تمیز کردن از آب ولرم و مایع صابون استفاده شود.
- گوشیها، هرروز در پایان کار (بهطور روزانه) باید شسته شوند.
- در محیطهای پر سروصدا، برای محافظت بیشتر سیستم شنوایی بهتر است از گوشی داخل گوش و گوشی رو گوش بهصورت ترکیبی (همزمان) استفاده شود.
برند | کاناسیف - Canasafe |
---|---|
مدل | QuadBlock |
نوع | ایرپلاگ - توگوشی |
نسبت کاهش نویز NRR | 25 دسی بل25dB |
استاندارد | ANSI S3.19-1974Class A |
سایر مشخصات | دارای بندجنس اسفنجی و بسیار نرم |