هارنس کمربند کار در ارتفاع پاراشورتی ورک من مدل WK0A
کمربند ایمنی کار در ارتفاع، از اصلیترین و حیاتیترین تجهیزات ایمنی به شمار میروند.
قسمت خارجی کمربند، دور کمر به شکل تسمه برزنت بسیار محکم بستهشده و محکم میشود.
کمربند ایمنی تمام بدن یا پاراشورتی که مانند کمربند ایمنی چتر نجات، به دور کتف و ران پای فرد استفادهکننده پیچیده میشود و کاملاً او را دربر میگیرد طوری که در صورت سقوط از ارتفاع، فرد را حمایت میکند.
این محصول را میتوان به دو بخش تسمههای پایینتنه و تسمههای بالاتنه تقسیم کرد.
مشخصات کمر بند ایمنی پاراشورتی:
کاربرد: جلوگیری از سقوط در طول کار در ارتفاع
جنس کمربند: برزنت
جنس قلاب: فولاد
جنس طناب: ابریشم
طول طناب: 115 سانتیمتر
رنگ طناب: سفید
رنگ کمربند: نارنجی
وزن خالص محصول: 1780 گرم
برند: ورک من – WORK MAN
کشور سازنده: چین
ویژگی کمربند کمربند پاراشورتی Work Man:
1. دارای تسمه ضد خش و سبک
2. فشار وارد بر روی کمر توسط تسمههای شانه بر روی شانهها منتقل میشود.
3. سگکهای تمام فولادی و بسیار مقاوم در برابر حادثه و کشش به راحتی رگلاژ شده و امکان باز شدن آن وجود ندارد.
4. در طراحی و ساخت هارنس از قطعات سبک استفادهشده.
5. سهولت و سرعت در پوشیدن هارنس
6. دارای قلاب بزرگ
نکات ایمنی در خصوص کمربند کار در ارتفاع طنابی:
از کمربند کار در ارتفاع طنابی فقط بهصورت ایستاده و فقط بهصورت U استفاده نمایید. جهت این منظور از دو حلقه اتصال در پهلوها استفاده نمایید. ابتدا بند را دور مانع یا تیر قرار داده و قلاب متصل به بند را به حلقه پهلو اتصال دهید. استفاده از بند بهصورت باز ممنوع است. چراکه در هنگام سقوط علاوه بر صدمه بهصورت و… احتمال باز شدن سگک سمت شکم وجود دارد.
در هنگام استفاده از کمربند کار در ارتفاع طنابی باید نکات زیر مدنظر قرار گیرد׃
1-حداقل فاکتور مقاومتی B 810 کیلوگرم میباشد.
2-کمربند کار در ارتفاع باید با طناب کنفی به قطر حداقل 4/3 اینچ یا نایلونی به قطر حداقل 2/1 اینچ مجهز باشند.
3-قبل از شروع کار از تمامی قسمتهای کمربند بازدید کنید سگک، کارابین، بست ها، تسمه، طناب کمربند و… مراقب باشید که اگر در قسمتی نقصی مشاهده کردید حتماً آن را رفع نمایید.
4-کمربند کار در ارتفاع باید خوبروی بدن بسته شود و تاب خوردگی نداشته باشد. بین جناغ سینه و کمربند حداقل بهاندازه یک کف دستباز فاصله باشد. در ناحیه بین دو ران پا کمربند خوب محکم باشد تا در هنگام سقوط کمترین آسیب به اندامهای آن قسمت وارد شود.
5-مواظب باشید که کمربند کار در ارتفاع به رنگ، روغن، گریس و …آلوده نشود.
6-کمربند کار در ارتفاع را باید با صابونهای مخصوص شستشوی زمین و یا صابون زیتون و آب شست و در حرارت معمولی اتاق خشک نمود.
7-کمربند کار در ارتفاع و طناب نجات باید قبل از هر بار استفاده توسط سرپرست کار بهدقت بازدید و حداقل هر سه ماه یکبار و پس از هر تعمیر توسط شخص فنی صلاحیتدار بازرسی و ایمن بودن آن مورد تایید قرارگرفته و در صورت مشاهده عیب و نقص تعمیر و در غیر این صورت از سرویس خارج نمایید.
8-از کشیدن بیمورد طناب، پرتاب کردن آن و ضربه زدن به آن خودداری کنید.
9-در بالای سازههای فلزی کمربند را بهجای محکم و قابل اطمینان ببندید ترجیحاً” از life line طناب نجات استفاده کنید.
10-در هنگام استفاده از سبد جابجایی نفر man basket طناب بایستی به قلاب جرثقیل بسته شود.
11-در گوشههای تیز اجسام مراقب بریدگی طناب باشید.
12-استفاده از safety belt از سال 1998 منسوخشده زیرا در هنگام سقوط افراد ضربه شدیدی به کمر وارد میکند که میتواند موجب آسیب شدید به نخاع و کمر شود. full body harness چون از چند جهت بدن را در بر میگیرد (ران پا، کمر، سینه و شانه)فشار وارده به بدن در چند نقطه پخش میشود که از شدت عوارض میکاهد.
13-از اضافه کردن خودسر طول طناب کمربند خودداری کنید.
14-از طنابهای نجات قرقرهای که متحرک هستند و همراه کاربر جابجا میشوند نیز میتوان استفاده نمود.
• شبکهها (تورهای) ایمنی (Safety Nets): این تجهیزات به علت اینکه توسط کارگران پوشیده نمیشود جزء لوازم حفاظت فردی محسوب نمیشود. اما درهرصورت تورهای ایمنی جهت پیشگیری از سقوط افرادی که در پروژههای احداث مشغول بهکار هستند اهمیت بسیار زیادی دارند. لازم به ذکر است تورهای ایمنی جایگزین طناب نجات و تجهیزات مربوط به پیشگیری از سقوط نمیباشند.
• سیستمهای ایمنی صعود (Climbing Safety Systems): افرادیکه از نردبانهای ثابت، دکلها و تیرها بالا میروند جهت پیشگیری از سقوط نیاز به تجهیزات خاصی دارند. سیستمهای ایمنی صعود بهطور موقت یا دایم به نقاط ثابت نردبانها، دکلها و ... متصل میشود. یک کمربند ایمنی یا یراق به سیستمهای ایمنی صعود متصل میشود. در صورت سقوط فرد این سیستم قفلشده و حرکت فرد را متوقف مینماید.
• متوقف کننده سقوط (Fall Arrest): تجهیزات متوقف کننده سقوط به همراه یک لنیارد یک نیروی شتاب منفی کنترلشده برای فرد در حال توقف ایجاد میکنند. این وسایل برای سقوطهای آزاد طولانی و جاهایی که لنیاردها نمیتوانند خاصیت الاستیک داشته باشند، استفاده میشود.
• طناب نجات (Life Line): طناب نجات، طنابی است که در یک نقطه مهار (لنگر) لنیارد یا کمربند ایمنی به آن متصل میگردد. این طناب جهت حرکت در یک امتداد بهطور افقی یا عمودی بسته و ثابت میشوند. نقطه مهار و طناب نجات باید قابلیت مهار یک بار ثابت 5400 پوندی (2450 کیلوگرم) را داشته باشد.
• سختافزار یا قسمتهای فلزی (Hard Ware): کلیه قسمتهای فلزی وسایل حفاظت در برابر سقوط باید فاقد هرگونه تیزی و قسمتهای برنده باشند و توانایی مقاومت حداقل 4000 پوند (1815 کیلوگرم) را دارا باشند. این قسمتها D شکل هستند و روی کمربند ایمنی، یراقها و قلابهای فنری لنیارد میباشند.• گیرهها (Grabbing Device): گیره (گرابینگ) لنیارد یا کمربند ایمنی را به طناب نجات متصل مینمایند. گرابینگ ها اغلب آزاد بوده و قابلیت حرکت در امتداد طناب نجات رادارند ولی در موقع سقوط و یا در اثر حرکت ناگهانی فرد، گرابینگ بر روی طناب نجات قفلشده و حرکت متوقف میگردد.
• لنیارد (Lanyard): لنیاردها طنابهای کوتاه و قابلانعطافی هستند که به یراقها / کمربندهای ایمنی متصل میشوند و قادرند انرژی ناشی از سقوط را در انتهای مسیر سقوط جذب کرده و درنتیجه ضربه وارده به فرد را کمتر کنند. لنیارد بایستی مجهز به ضربهگیر (Shock Absorber) باشد تا ضربه (شوک) کمتری در انتهای مسیر سقوط به لنیارد و فرد وارد شود. نبود ضربهگیر میتواند منجر به پاره شدن لنیارد در زمان سقوط شود. هر یک از یراقهای ایمنی بایستی مجهز به دو لنیارد مستقل دارای ضربهگیر باشند. دوبل بودن لنیارد در موقع جابجا شدن فرد در ارتفاع اجزا میدهد فرد یکی از لنیاردها را بازنموده و به محل جدید متصل نماید در حالی که لنیارد دوم هنوز متصل میباشد ریسک ناشی از سقوط را کاهش میدهد.
• یراقهای ایمنی (Safety Harness): یراق (هارنس) های ایمنی فشارهای وارده در حین سقوط را علاوه بر کمر به تنه و شانهها و در برخی از انواع به سینه و رانها نیز توزیع میکنند لذا از ایمنی بالاتری نسبت به کمربندهای ایمنی برخوردارند. نیروی مقاومت یراقهای ایمنی حدود 35 برابر وزن بدن کاربران تعیینشده است.
• کمربندهای ایمنی (Safety Belts): کمربندهای ایمنی ازجمله تجهیزات بسیار متداول و ساده جهت پیشگیری از سقوط (نه محافظت در برابر سقوط) به شمار میروند. این لوازم به دلیل محدود بودن محل اتصال به ناحیه کمر و احتمال وارد آمدن فشارهای شدید به کمر در انتهای مسیر سقوط از ارتفاع و درنتیجه احتمال ایجاد آسیب به ستون فقرات، ازجمله تجهیزات پیشگیری از سقوط محسوب میشوند. کمربندهای ایمنی بایستی حداقل 10 برابر وزن استفادهکننده را تحمل نماید.